KUJUNDŽIĆ “Metkovčani će dobiti sve što smo obećali”

Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je Metkovčanima poručio da će se realizirati sve što je obećano tamošnjem stanovništvu, od hitne službe do dnevne bolnice, koja će ubrzo početi raditi u domu zdravlja u Metkoviću.

“Dnevna bolnica neće čekati izgradnju nove zgrade, nego bi dubrovačka bolnica žurno trebala početi u prostorima doma zdravlja s dnevnom bolnicom, odnosno specijalističkim uslugama”, rekao je Kujundžić novinarima uoči užeg kabineta Vlade.

Podsjetimo, građanska inicijativa Sinovi i kćeri doline Neretve najavila je da će organizirati prosvjed i blokadu jadranske magistrale u Opuzenu ako Kujundžić i Vlada do 1. ožujka ne donesu odluku o izgradnji županijske bolnice u Metkoviću, koja će biti bolnica regionalnog karaktera opremljena svom potrebnom medicinskom opremom i liječničkim kadrovima.

Novinari su ministra upitali i o infomracijia da više ljudi ima pravo na državno zdravstveno osiguranje nego što ih živi u Hrvatskoj. Kujundžić kaže kako je vjerojatno dio iseljenih građana zadržao osiguranje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te poručuje da HZZO radi na pročišćavanju liste osiguranika.

Komentiraj