Davor Javorovic/PIXSELL

Kujundžić komentirao izjave Gabrijelove mame

Ivana Bebić, majka malog Gabrijela koji je preminuo prije dva i pol mjeseca, zajedno s inicijativom Sinovi i kćeri Metkovića postavila je ultimatum ministru zdravstva – do četvrtka traže odluku o regionalnoj bolnici, helikopterskoj službi i svemu što je potrebno da se zdravstvena skrb u Metkoviću promijeni. U protivnom kreću u prosvjed.

“Onaj pojedinac u Zagrebu i Ustav RH su ubili moje dijete jer su dozvolili da pojedinci na Hitnoj i u Domu zdravlja, one sestre, bitno im da je nalakiraju nokte i da naprave frizure, da bi mogle sjedit nogom preko noge.

Od Hitne neće napraviti pogrebno društvo. Ja im kažem. Mogu slobodno uzet svoje lijepe torbice. Bolje da je zaključamo nego da imamo ovu jadost koja predstavlja našu Hitnu.

Ja se pitam, kako može netko reći što će ti ljudi raditi, ako im se uzme disciplinski? Sad ću ja vama nešto reći: a što ću ja raditi ako navečer svoje dijete nemam u 10 sati da s njim legnem? Neka mi Ustav RH odgovori, što da ja radim? Hoćemo ga iz groba izvaditi pa da šeta u kostima?”, rekla je na današnjoj konferenciji.

Njen je medijski istup poslijepodne komentirao i ministar zdravstva Milan Kujundžić za RTL. “Ne ponovilo se! Beskrajnu bol majke proživljavamo s dubokim pijetetom”, rekao je Kujundžić i dodao kako misli da treba odvojiti potresnu priču i beskrajnu bol majke.

“To proživljavamo s dubokim pijetetom. Ne ponovilo se. A drugo su ti zahtjevi. I prije te nesreće smo prepoznali da je dolina Neretve mjesto koje treba mijenjati. I zakon po kojemu se ide u integracije hitne. To je integracija doma zdravlja, hitne i liječnika koncesionara. Drugo, nedostatak laboratorija izvan radnog vremena. I to je promijenjeno. Postojeći laboratorij će imati pripravnost izvan radnog vremena. U pripremi su rješenje helikopterske pomoći, a dok se to ne dogodi, sada se analizira bolja pokrivenost doline Neretve”, rekao je ministar.

Komentiraj