KUJUNDŽIĆ ‘Imamo manjak pokojeg liječnika’

Ministar zdravstva za RTL Direkt je komentirao činjenicu da gotovo pola milijuna žena u Hrvatskoj nema ginekologa te kako je u Zadru 600 trudnica i 13 000 žena preko noći ostalo bez svog liječnika jer je dvoje liječnika otišlo u mirovinu ili u inozemstvo, dok su ostali preopterećeni.

“Situacija je sljedeća… Ne samo u ginekologiji, imamo manjak pokojeg liječnika. Situacija nije alarmantna, trudnice nisu bez liječnika, postoji u Zadru odlična ginekologija u bolnici, a isto tako, zadnjih godinu dana, imajući u vidu manjak ginekologa, Vlada je poslala na specijalizaciju 50 ginekologa”, kazao je ministar dodavši da se radi na planu specijalizacije na pet godina.

“Gdje god imamo takve probleme, reagiramo specijalizacijom i planiranjem pa Hrvatska nije u krizi. To ne znači da najbolji kadar treba pustiti da ode iz Hrvatske”, smatra ministar.

Na pitanje hoće li se riješiti problem u Zadru, kazao je da da trudnice mog očekivati da će imati svoje ginekologe.

“Kad se taj broj radi, radi se o tome i da se djevojčice od 12 godina računa u podatke. Tako da je taj broj osjetno manji i neki ginekolozi zbog disperzije moraju putovati desetke kilometara”, izjavio je Kujundžić.

Komentiraj