HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

KUJUNDŽIĆ “Hrvati, odlučite”; MARIĆ “Ne možemo se baš u svemu složiti”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar financija Zdravko Marić u četvrtak su, uoči sjednice Vlade, odgovarali na novinarska pitanja i podizanju trošarina na alkohol i cigarete.

“Ne govorim o novcima, ja govorim o mjerama koje je potrebno poduzeti za zdravlje i demografsku obnovu. A jedna od osnovnih mjera i vjerojatno najučinkovitija bila bi zaustaviti hrvatsku djecu u dobi od 13 do 17 godina kad u prosjeku kreću u alkohol i pušenje”, kaže Kujundžić dodajući kako će se rako podići demografija, sačuvati zdravlje i u budućnosti imati zdraviju naciju.

Odgovarajući na pitanje kako misli da prijedlog prođe, ako ministar financija na to ne pristaje rekao je kako misli da to “nije stvar jednog ministra, bilo kojeg”. “To je stvar nacije, dakle vi Hrvati ćete odlučiti što želite”, rekao je, a onda odlasku ponovio: “Rekao sam, Hrvati odlučite”.

Tvrdnju Kujundžića da dizanje trošarina ne ovisi samo o jednom ministru komentirao je potom Marić. “Tako je, nisam ja jedini član Vlade. Više nas je, tu je i predsjednik Vlade, svi skupa ćemo oko toga sjesti i razgovarati”, kazao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

Marić je poručio kako će sve biti u redu i kako to nije nesuglasje napominjući kako on i Kujundžić dobro surađuju na velikom broju pitanja. “Ne možemo se baš u svemu složiti, ali ponavljam još jednom nismo samo nas dvojica ministri u Vladi, ima nas dosta, naravno tu je i predsjednik Vlade i naravno mi kao kolektiv”, kazao je Marić i zaključio kako se intenzivno razmišlja o smanjivanju troškova oporezivanja rada.

Komentiraj