Kujundžić: Dr. Goluža i ja želimo isto – bolju zdravstvenu zaštitu dostupnu svima

FaH

Kandidat HDZ-a u X. izbornoj jedinici Milan Kujundžić ustvrdio je u subotu kako i on i predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža žele isto – bolju zdravstvenu zaštitu dostupnu svakom hrvatskom pacijentu i maksimalno učinkovit i vrijedan zdravstveni sustav – čime je reagirao na priopćenje u kojem ga HLK proziva da je, u nastojanju da pridobije podršku biračkog tijela, iznio niz uvredljivih i lažnih navoda o svojim kolegama.

“Riječi izvađene iz kontekeksta  nerijetko mogu izazvati ‘šum’ u komunikaciji i interpretaciji. Siguran sam da dr. Trpimir Goluža, odnosno Hrvatska liječnička komora i ja želimo isto: što bolju zdravstvenu zaštitu dostupnu svakom hrvatskom pacijentu i maksimalno učinkovit i vrijedan zdravstveni sustav. Isto tako, želimo sačuvati dignitet hrvatskom liječniku i osigurati mu primjerene uvjete rada i plaću za svoj rad. Posebice sam siguran da želimo mlade i stručne ljude zadržati u Hrvatskoj, a ne ih ispraćati u tuđinu”, ustvrdio je Kujundžić u priopćenju.

Kujundžić navodi i kako u načinu kako treba štošta poboljšati postoji više puteva koje trebamo tražiti. “Među ostalim, što sam rekao na ‘presici’ u Splitu, objektivno vrednovati rad svakog liječnika, one koji rade bolje i više primjereno  nagraditi, a one koji rade manje, a time zaostaju u cijeloživotnoj edukaciji i vještini, ‘natjerati’ raditi više i bolje. Samo istinom, objektivnim prikazom stvari i argumentima možemo postići bilo koji cilj, pa tako i gore navedeno”, zaključio je Kujundžić.

HLK je pozvala Etičko povjerenstvo da procijeni Kujundžićeve izjave i upozori sve sudionike u izborima da se u vlastitoj promidžbi ne koriste ocrnjivanjem i uvredljivim opisima tuđeg rada i zalaganja. O Kujundžićevoj izjavi tražit će i očitovanje Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a radi utvrđivanja osnova za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore.

Komentiraj