Kudermetova je najsretnija tenisačica na Touru, ove godine bez borbe je dobila osam mečeva

Ruskinja Veronika Kudermetova se slobodno može smatrati tenisačicom s najviše sreće na WTA Touru. Iako naravno do 20. mjesta WTA liste, pozicije koju trenutno drži, renking karijere joj je bilo 18. mjesto, nije došla slučajno, ne može reći da ju sreća ne mazi – ove godine je pobijedila u osam mečeva u kojima su njene suparnice ili predale tijekom meča, ili uopće nisu izašle na teren! Zadnju takvu pobjedu u nizu Kudermetova je upisala u srijedu navečer u Cincnnatiju kada joj je bez borbe, zbog ozljede koljena, predala šesta igračica svijeta Simona Halep. Rumunjka Halep je u prethodnom meču s 2-1 u setovima pobijedila Anastasiju Potapovu ali već tada se mučila s ozljedom desne noge pa predaja meča Kudermetovoj nije bilo iznenađenje.

Kudermetova je ove sezone igrala na 16 turnira, igrala je jedno WTA 500 (Dubai) i dva WTA 250 (Melbourne, Istanbul) finala a od spomenutih osam prolazaka nakon predaje tri meča dobila je bez borbe i pet predajama tijekom meča.

„Kudermetova će doći do broja 1 zahvaljujući predajama“ i „Netko bi trebao istražiti sve te predaje, broj mečeva koje je Kudermetova tako dobila je nevjerojatan“, samo su neki od Tweetova koji pišu pratitelji tenisa iz cijelog svijeta. Naravno da tu nema ništa sumnjivo, Kudermetovoj se jednostavno tako poklopilo.

Usput, u osmini finala Kudermetova će igrati protiv Ajle Tomljanović koja ju je u tie-breaku trećeg seta pobijedila prošli tjedan u prvom kolu Toronta.

Komentiraj