Kućni pripravak: Izradite prirodnu kremu za formiranje frizure koja štiti kosu

Unsplash/Ivana Cajina

Formiranje frizure je mnogima važno, a izbor različitih gelova i krema kod brojnih ljudi izaziva probleme s kosom ili vlasištem.

Mnogi često posežu za prirodnim uljima ili pripravcima, a prirodna krema, koja daje sjaj kosi, formira uvojke ili ‘drži’ frizuru je uvijek dobar izbor.

Ovakvi prirodni kozmetički preparati moraju odgovarati tipu kose i namjeni pa se prvo savjetujte da li vam baš odgovara ovaj recept, a svakako morate pripaziti i na sastojke, jer kod nekih može doći do alergijske reakcije. Inače ovakve kreme štite i hrane kosu te imaju pozitivan učinak  na zdravlje vlasi.

Dvije jušne žlice hranjivog shea maslaca, koji se često koristi u kozmetici, pomiješajte i rastopite zajedno s pola žlice kokosovog ulja. Pazite da koristite dvije posude i dovoljno vode, kako bi sastojci sačuvali svoja svojstva.

Recept preporučuje dodavanje pola jušne žlice maslinovog ulja, malu količinu bademovog i ulja jojobe. Količine moraju biti odmjerene, kako bi krema kasnije imala čvrstu formu. Nužno je još dodati aloe vera gel i po potrebi tekućinu iz vitaminske kapsule i esencijalno ulje.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]