Američki bračni par Allen Turpin (57) i Louise anna Turpin (49) uhićeni su i optuženi zbog mučenja i ugrožavanja djece nakon što je u njihovoj kući pronađeno zatočenih 13 osoba, od kojih su neki lancima bili vezani za krevete, objavio je u utorak BBC.

Zatočene osobe u dobi su od dvije do 29 godina, a pronađeni su u kjući u Perrisu, 95 kilometara jugoistočno od Los Angelesa. Vjeruje se kako su svi braća i sestre. Policiju je pozvala jedna od zatočenih, desetogodišnja djevojčica, koja je uspjela pobjeći i preko mobitela kojeg je pronašla u kući pozvala pomoć. Policiji je rekla kako je zatočena zajedno s 12 braće i sestara.

Kada su došli na mjesto događaja, policijski su službenici pronašli nekoliko djece lancima vezanim za krevete, a roditelji policiji nisu mogli dati logično obkjašnjenje zašto su djeca vezana. Sedam od 13 zatočenih bili su između 18 i 29 godina. “Žrtve se čine pothranjene i vrlo, vrlo prljave”, rekli su iz policije za američke medije.

Sve žrtve prevezene su u lokalne bolnice. Kuća u kojoj su pronađeni prijavljena je kao vrtić, a Allen Turpin otvorio ga je u ožujku 2011. godine i sebe prijavio kao ravnatelja.

Komentiraj