EPA/CHRIS KLEPONIS /

Kuća mira moguće mjesto susreta Trumpa i Kima

Američki predsjednik Donald Trump spomenuo je u ponedjeljak selo Panmunjom na granici između dviju Koreja kao mjesto mogućeg povijesnog summita sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-Unom.

“Brojne zemlje razmatrane su kao moguće mjesto sastanka, ali ne bi li Kuća mira, na granici Sjeverne i Južne Koreje, bila reprezentativnije, važnije i trajnije mjesto od neke treće zemlje? Samo pitam!”, napisao je Trump na Twitteru.

Summit Trumpa i Kima trebao bi se održati do kraja svibnja a američki je predsjednik u intervjuu u četvrtak rekao da razmatra pet lokacija za sastanak na vrhu sa sjevernokorejskim vođom, iako je s druge strane već više puta ponovio kako se može dogoditi da do razgovora ni ne dođe.

Na tom istom mjestu prošli tjedan održan je sastanak na vrhu između Pjongjanga i Seula na kojem je dogovorena potpuna denuklearizacija korejskog poluotoka kao i napori prema službenom proglašenju mira.

Upravo ti rezultati povećavaju izglede da se održi summit Trump-Kim, kao i najava Pjongjanga koja je uslijedila da će sljedeći mjesec zatvoriti nuklearni poligon.

Komentiraj