Već u drugom satu crowdfunding kampanje ‘Ku-kuc! Priča je unutra’ prikupljena je polovina potrebnih sredstava za pokretanje proizvodnje kreativnog riješenja namijenjenoga djeci i odraslima koje u središte stavlja dječju priču.

Tako je zaživjela ideja socijalnog poduzetništva Centra za psihološku podršku i razvoj ‘Pričaj mi’ te prve ‘Ku-kuc’ kutije odlaze u zagrebačke bolnice i domove.

Cilj kampanje grupnog financiranja započete u ponedjeljak, 24. travnja, preko Indiegogo platforme na linku http://igg.me/at/Ku-Kuc jest prikupiti 63 tisuće kuna kako bi didaktičko pomagalo, prvo takve vrste u Hrvatskoj, došlo u što više bolnica, dječjih i obiteljskih domova.

“Kroz višegodišnje iskustvo rada primijetili smo da djecu i odrasle u bolnicama, ali i izvan njih, današnji užurbani način života sve više razdvaja. Djeca su otuđenija od svojih vršnjaka i obitelji, često nemaju priliku za bezbrižnu igru. A djeca koja se ne igraju tužna su djeca. Smatramo da je to problem našeg društva”, rekla je Katarina Lončarić, predsjednica Centra ‘Pričaj mi’, koja je zajedno s dvije mlade psihologinje Antoniom Ćosić i Anom Mužak posljednjih godinu i pol dana uložila mnogo energije i znanja kako bi od ideje došli do kutije ‘Ku-kuc! Priča je unutra’.

Koristeći problemske priče i druge materijale kutija daje niz poticajnih prijedloga za kvalitetno provođenje zajedničkog vremena djece i odraslih, komunikaciju, kreativnost, učenje. Za tu su ideju bili nagrađeni za najbolji projekt socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj u 2016. godini, a uvršten je i u godišnji pregled dobrih primjera inovacija projekta Jadranske regije PACINNO.

Među 80-ak uplata prvih sata kampanje bilo je mnogo onih koji su željeli podržati pozitivnu priču koja ima za cilj pokrenuti proizvodnju kutija koje uljepšavaju svakodnevicu djece u bolnicama, ali i onih koji su izdvojili novac za kutiju ‘Ku-kuc’.

Kampanja grupnog financiranja traje do 14. svibnja te ima humanitarnu dimenziju, jer je 10 % iznosa svake uplate usmjereno na razvoj i širenje volonterskog projekta uprizorenja priča na dječjim bolničkim odjelima triju zagrebačkih bolnica.

Prvu priliku poigrati se s ‘Ku-kuc kutijom’ imali su mali pacijenti iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici…

Komentiraj