Krznar: “Utakmica na Malti nije prava slika CFR Cluja”

Pobjedu rumunjskog prvaka CFR Cluja na gostovanju kod malteške Floriane (0:2) uživo je pratila i delegacija Dinama u kojoj su bili glavni trener i sportski direktor Zoran Mamić te pomoćni trener Damir Krznar. Plavi će tako u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka gostovati u Rumunjskoj, a utakmica je na rasporedu u srijedu, 26. kolovoza, s početkom u 20 sati.

Nakon povratka s Malte dojmove o utakmici za službene stranice Dinama izrekao je Damir Krznar: “Mislim da ova utakmica na Malti nije prava slika Cluja. Igrali su na umjetnoj travi, a svi znamo da to uvijek predstavlja problem onima koji nisu naviknuti na takvu podlogu. Vidjelo se da u takvim okolnostima imaju određenih problema u organizaciji igre, ali isto tako se vidi da su puno kvalitetnija momčad od Floriane. Imali su incijativu tijekom cijele utakmice osim možda u zadnjih desetak minuta, ali i u toj su završnici ipak postigli drugi pogodak.”

Pomoćni trener Plavih posebno je istaknuo prekide: “Iznimno su jaki u prekidu, to im je najveća vrlina, i nije to vidljivo samo na ovoj utakmici. Odmah je to bilo primjetno i pri skautiranju njihovih nastupa iz cijele polusezone. Tu nas čeka najveći posao: spriječiti njihov dobar ofenzivni prekid. Odlikuje ih i to da su iznimno radna momčad s čvrstim obrambenim blokom i reposjedom, spretnom reakcijom na izgubljenu loptu. Dobri su u osvajanju „ničijih lopti“. Dakle, možemo reći da su dobri u svim tim segmentima u kojima do izažaja dolaze volja, energija, želja…”

Posebno je istaknuo jednog igrača Cluja: “Njihova „desetka“, Ciprian Deac, odskače što se tiče znanja i kvalitete. On je taj koji organizira igru, sve se odvija oko njega. Ima iznimno dobro dubinsko dodavanje i tajming.”, zaključio je Krznar.

Pročitajte još:

Predstavljamo prvu izglednu prepreku Dinama u Ligi prvaka – CFR Cluj

Komentiraj