Krunoslav Capak: “Udio pozitivnih među testiranima nam govori da epidemija bukti”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak sudjelovao je u srijedu na sastanku na kojem se govorilo o mogućem otvaranju novih punktova za cijepljenje.

“S ravnateljima županijskih zavoda smo razgovarali i da ih podsjetimo da stižu veće količine cjepiva”, rekao je Capak i dodao da se treba dobro pripremiti da se cjepiva troše kontinuirano.

Na novinarsko pitanje hoće li biti novih punktova za masovno cijepljenje, rekao je da tko ima mogućnost i priliku da organizira punkt – organizirat će ga.

Prema neslužbenim informacijama, u srijedu je u Hrvatskoj više od tri tisuće novih slučajeva zaraze koronavirusom. “Brojke su nam velike, najveće su uvijek srijedom i četvrtkom, a udio pozitivnih među testiranima nam govori da epidemija bukti. Treba se pridržavati mjera”, rekao je ravnatelj HZJZ-a za N1.

O mjerama je rekao da imaju strategiju da se mjere donose na županijskim razinama, ako brojke skoče donosit će se i na nacionalnoj razini. U ovom su trenutku, dodao je, dali povjerenje županijskim razinama.

Odgovarajući na pitanje o mogućem opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša koji pokreće oporba, Capak kaže da s Berošem ima izvrsnu suradnju.

Komentiraj