Krunoslav Capak najavio dokument o postupanju sa zaraženim učenicima

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je u petak, na konferenciji za medije, kakvo je stanje s koronavirusom u hrvatskim školama.

U tri dana gotovo sto novooboljelih u osnovnim školama, 88 u srednjim

U petak je među učenicima zabilježeno 260 novih slučajeva. Od 14. rujna najviše je zaraženih u dobi od 10 do 19 godina. “Trenutno imamo 2038 osoba od 7 do 18 godina koje su oboljele, to je školska dob. Čak 10.430 osoba u samoizolaciji. Pet puta više. Među osobljem u školama imamo 46 oboljelih među nenastavnim osobljem, s nastavnim 225 ukupno”, istaknuo je Capak.

U pripremi je, najavio je, novi dokument o postupanju kada je zaraženi učenik bio na nastavi. Stavljat će se u izolaciju oni koji su sjedili u istoj klupi i u polumjeru od 2 metra od zaraženog učenika, te oni koji su putovali 15 min ili više blizu zaraženog učenika.

O samoizolaciji učenika nižih razreda osnovne škole Capak je rekao da epidemiolog treba napraviti procjenu na temelju podataka iz škole. Samoizolacija će se propisati, dodao je, ako je kontakt trajan i blizak.

Konferencija za medije Stožera: Beroš govorio o covid potvrdama u zdravstvu, Capak o zaraženim učenicima

Komentiraj