Andro Krstulović Opara, saborski zastupnik HDZ-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Splita, jutros je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije naglasio je kako Split mora postati kvalitetan grad za življenje, što do sada nije bio slučaj jer se njime, navodi, ‘upravljalo ad hoc’.

“Ne osvrćem se na prethodnike i ne gradim kampanju na negaciji onog prethodnog, već onim kakav bi Split trebao biti 2025.”, rekao je Krstulović Opara dodajući kako je Splitu potrebno ukidanje jeftinog turizma. “Moramo se okrenuti kreativnim industrijama”.

“Split u ovom trenutku nije prepoznao ni Bruxelles, jer do sada nije povlačen novac iz EU fondova. Trebamo tražiti partnere i u Zagrebu i u Bruxellesu”, istaknuo je.

Komentirao je i najavljenu poreznu reformu, o kojoj misli da nije negativna i da bi bila uzrok dramatičnog pada u gradskom proračunu. “Ovo je novi izazov, paket poreznih reformi je paket koji treba promatrati u cjelini, jer jasno balansira i kompenzira minuse na drugoj strani. Nije dobro hvatati se samo za jednu – dvije točke, to mi se čini politikanstvom i nimalo konstruktivnim”, objasnio je.

Krstulović Opara je rekao da će se povećana porezna stopa u ugostiteljstvu kompenzirati kroz porez na dohoda, te kako to nije prepreka koja će ugroziti konkurentnost hrvatskog turizma.

Zaključuje kako ne želi likovati nad situacijom u SDP-u. “Očekujem da će dati kvalitetnog suparnika kojeg ću u pobijediti svibnju”, kaže.

Komentiraj