Krstulović Opara: “Ne možemo i ne trebamo ljudima zabraniti da izlaze van”

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u subotu je komentirao visok broj novih slučajeva zaraza koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tamo je, podsjetimo, drugi dan zaredom evidentirano više od 500 novooboljelih.

“Svakodnevno sam u kontaktu sa epidemiologijom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Brojke koje su u našoj županiji su istovjetne kao i prosjeci u Hrvatskoj. Jučer u Splitu 192, danas 223, i sasvim sigurno je jasno da su mjere Vlade i Stožera nužne kako bi praznike proveli u jednoj opuštenij i zdravijoj situaciji. Vjerujem da su te brojke kontakti prethodnih bolesnika”, rekao je Krstulović Opara za RTL.

Splićani su, prvog dana nakon uvođenja novih mjera i zatvaranja kafića, sunčani dan proveli na terasama zatvorenih kafića uz kavu za van. “To nije kršenje mjera, građani su se držali mjera. Bio sam ponosan danas vidjeti početak adventskih svečanosti. Ne možemo i ne trebamo ljudima zabraniti da izlaze van i da u društvu svojim prijatelja i obitelji budu u kontaktu sa distancama i maskama”, poručio je gradonačelnik Splita.

Neki ugostitelji i vlasnici sportskih kompleksa bune se protiv strogih mjera. “Svi smo u situaciji u kojoj se moramo pridržavati mjera. Teško je brojnima, najviše našim obrtnicima, ali i građanima i djeci koji trebaju kontakt. Sad je vrijeme za odgovornost, pridržavati se ovih mjera kako bi Božić dočekali u boljoj atmosferi”, rekao je Krstulović Opara.

Komentiraj