KRSTULOVIĆ OPARA NA FACEBOOKU “Glunčićeva izjava je nedopustiva i omalovažavajuća i zaslužuje osudu svakog odgovornog čovjeka”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje i znanost Andro Krstulović Opara u četvrtak je preko Facebooka odgovorio SDP-ovoj zastupnici Sabini Glasovac. Krstulović Opara u svojoj objavi navodi kako su izjave državnog tajnika Matka Glučića bile ‘nedopustive i omalovažavajuće’.

Podsjetimo, Glunčić je prošlog tjedna rekao kako su hrvatski učenici na PISA-inom istraživanju imali loše rezultate, jer su se brojali i rezultati učenika s posebnim potrebama i pripadnika nacionalnih manjina.

“Izjava državnog tajnika Glunčića je bila nedopustiva i omalovažavajuća i zaslužuje osudu svakog odgovornog čovjeka.

Državni dužnosnici moraju biti svjesni posljedica izgovorene riječi. Stoga se nadam da će o izjavi državnog tajnika Glunčića saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, kojem sam na čelu, raspravljati već na sljedećoj sjednici.

Naravno, to će tako biti ukoliko oporba bude napustila taktiku opetovanja današnjeg showa koji je puki spin i populizam, a kojem je posljedica po drugi put opstrukcija izbora članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Očito je da nekima nije do funkcioniranja krovnog tijela hrvatske znanosti. Apeliram stoga na odgovornost i profesionalnost svih članova Odbora, koji uostalom upravo zbog toga i postoji.”, napisao je Krstulović Opara na Facebooku.

Komentiraj