KRSTULOVIĆ OPARA ‘Mogu riješiti problem Spaladium Arene’

Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara ustvrdio je u nedjelju kako jedino on može riješiti problem nedovršene Spaladium Arene, zbog koje Gradu Splitu prijeti bankrot, i to na način da se podijeli trošak izgradnje Arene s državom koja u tom projektu ima 50 posto partnerstva.

Krstulović Opara je u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” rekao da će, kada postane gradonačelnik, razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem o problemu Spaladium Arene koja je Grad Split opteretila s dugom od 53 milijuna eura.

“Spaladium Arena nije problem HDZ-a, nego svih stranaka koje su za njezinu izgradnju digle ruku. Problem je nastao zbog raspada konzorcija tvrtki koje su dobile projekt izgradnje”, ustvrdio je Opara.

Arbitraža Hrvatske gospodarske komore u prosincu prošle godine odlučila je da Grad Split preuzima sva prava i obveze tvrtke APN Sportski grad, koja je podigla kredite, gradila Arenu i završila u stečajnom postupku koji još uvijek traje.

Na temelju tog pravorijeka Grad Split bankama, koje su kreditirale izgradnju Arene, bankama mora platiti 53 milijuna eura, zbog čega Splitu prijeti bankrot.

Krstulović Opara je poručio i da se u Park šumi Marjan neće moći graditi, te ocijenio da je priča o građevinskoj parceli, koju posjeduje njegova supruga na Marjanu, izmišljena.

“Zlonamjerni ljudi izvukli su priču koja ne stoji. Moja supruga ima mali, beznačajni udio od jedne dvanaestine parcele koja nije na građevinskom području”, naglasio je.

Upitan za mogućnost suradnje sa Željkom Kerumom ako postane gradonačelnik, Krstulović Opara je odgovorio da će surađivati s ljudima koji žele graditi Split, te da će svatko biti dobrodošao, neovisno o tome je li lijevi ili desni.

Na komentare protivnika da je “previše fin”, odgovorio je  da riječ o ljudima koji se, umjesto svojim programom, bave njegovim karakterom.  “Bio sam i u diplomaciji, valjda sam nešto naučio. Ne mislim da sam previše fin, naprosto sam diplomat, ali skidam rukavice kada su neke stvari jasne ili kada se vrijeđa inteligencija”, rekao je.

Upitan za mišljenje o stranačkom kolegi Zlatku Hasanbegoviću, rekao je kako Hasanbegović ima svoje mišljenje, ali nije remetilački čimbenik. Vjerujem da će biti dobar zastupnik u Saboru, istaknuo je Krstulović Opara.

Komentiraj