Sanjin Strukic/PIXSELL

Krstičević želi ‘zapadni’ avion: “Razgovarali smo s mogućim partnerima”

Ministar obrane Damir Krstičević u petak je, gostujući u RTL-u Danas, iz Münchena poručio kako je tijekom sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, Stoltenberg pohvaliuo Hrvatsku za njezin doprinos u okviru NATO saveza.

“Rekao je da je Hrvatska pouzdan i vjerodostojan partner. Znate da mi već dugi niz godina sudjelujemo u misijama od Afganistana preko misije u Pokjskoj, Litvi, u Iraku, a te misije koriste i hrvatskoj vojsci kako bi ona bila još bolja”, poručio je ministar iz Münchena, prenosi N1.

Naglasio je kako Plenkovićeva Vlada već treću godinu povećava ulaganja u obranu. “Sad smo na nakih 1,31 i vodimo razgovore s NATO-om da nam se i neki drugi troškovi priznaju. NATO želi da do 2024. dođemo do 2%, a u odnosu na opremanje i modernizaciju trošimo 20% i naš je cilj da korak po korak jačamo i povećavamo proračun”, rekao je Krstičević.

Komentirajući interpelaciju u Saboru u propaloj kupnji F-16 aviona, ministar još jednom kaže kako su izabrali najbolji mogući avion uz najbolju cijenu. “To je gola istina”, kazao je Krstičević.

Kazao je kako se zalaže za ‘zapadni’ zrakoplov. “Mislim da je to potrebno Hrvatskoj”, rekao je i poručio kako su i u Münchenu već razgovarali s nekim potencijalnim partnerima te kako će o tome nastaviti razgovarti i sutra, s ciljem prikupljanja informacija, da istraže sve moguće opcije.

Komentiraj