Hina

KRSTIČEVIĆ ‘Ostavimo se Drugog svjetskog rata, ustaša i partizana’

Strategija nacionalne sigurnosti i Zakon o sustavu domovinske sigurnosti bila je tema emisije Otvoreno sinoć na HRT-u. U emisiji su gostovali Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, SDP-ov Joško Klisović Dragan Lozančić, ravnatelj DUSZ-a i bivši šef SOA-e, Igor Tabak, vojni analitičar i Marinko Ogorec, stručnjak za sigurnost i obrambenu politiku.

“Ova strategija se u najvećem djelu i temelji na strategiji koju smo pripremali u doba SDP-ove vlade i podržavamo rješenja koja ona sadrži”, rekao je Joško Klisović dodavši kako punu potporu uvjetuju s dva amandmana.

“Želimo da se u njoj spomenu antifašističke vrijednosti i antifašistički pokret. Mislim da je to nekontroverzno pitanje, ali da bi se prevladale sve moguće podjele u društvu, to je važno spomenuti”, rekao je.

“Ta priča o antifašizmu je već riješena kroz Ustav”, izjavo je ministar Krstičević.

“Vi ste radili strategiju nacionalne sigurnosti 2002. i 2012. godine i nije bilo toga”, Klisović mu je na to rekao kako tada nije bilo skandiranja na stadionima niti je bilo ploče u Jasenovcu s natpisom ‘Za dom spremni’.

“Ostavimo se Drugog svjetskog rata, ustaša i partizana”, kazao je ministar obrane.

Komentiraj