Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  je u ime Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice uputio izraze sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, ističući posebnu povezanost s velikanom hrvatske glazbe.

Naime, Oliver je 1992. godine izveo pjesmu “Mi smo hrvatski mornari” koja je postala himna Hrvatske ratne mornarice i koja će, kako se ističe u priopćenju, “zauvijek ostati u sjećanju Hrvatskoj vojsci”.

“Hrvatska se oprašta od istinskog glazbenog genija Olivera Dragojevića. Oliverovu jednostavnost i prekrasne pjesme zauvijek ćemo pamtiti. Svaki njegov stih u nama je budio emocije i obilježio životne trenutke mnogih”, napominje se, dodajući da će hrvatski mornari uvijek pamtiti stihove svoje himne – “Mi smo hrvatski mornari plavog mora sinovi. Gdje god plove naše lađe vije barjak hrvatski”.

“Poštovana obitelji, iako znamo da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bi mogli ublažiti vašu bol, znajte da smo uz Vas”, poručili su u brzojavu sućuti iz Ministarstva obrane RH.

Komentiraj