Krstičević “objavio klasificirani podatak i izazvao sigurnosnu ugrozu”

Glasnogovornica NATO-ove misije Debra Richardson u Afganistanu kontaktirala je N1 nakon što je MORH na konferenciji za novinare objavio klasificiranu informaciju, koja je, potom, objavljena u svim medijima.

Nakon što je jučer u Ministarstvu obrane ministar Damir Krstičević na konferenciji za novinare rekao da su u terorističkom napadu u Afganistanu ranjena trojica hrvatskih vojnika, tijekom koje je pokazao i kartu lokacije napada, danas je N1 televiziju i portal kontaktirala glasnogovornica NATO-ve misije Resolut Support i USFOR-a narednica prve klase Debra Richardson, sa zamolbom da se ukloni karta na kojoj je bila ucrtana ruta kretanja napadnutog automobila, jer se radi o sigurnosnoj ugrozi i objavi klasificiranih podataka, što je N1 i učinio.

Objavljena fotografija vezana za tu priču je povjerljiva i nikad nije smjela biti puštena u javnost”, rekla je Richardson, dodavši da javna objava fotografije “ugrožava sigurnost koalicijskih snaga u Kabulu”.

N1 je kontaktirao gospođu Richardson s pitanjem je je li kontaktirala i MORH vezano uz ovu objavu. “Vjerujem da ih NATO kontaktira”, odgovorila nam je.

Ipak, kasnije se referirao prozvani Krstičević.

“Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o sigurnosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informirani, da hrvatska javnost bude informirana.”, branio se prvi čovjek obrambenog resora, javlja N1.

Komentiraj