Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u ponedjeljak je u službeni posjet primio poljskog kolegu Mariusza Błaszczaka.

“Potpisali smo danas sporazum o vojnoj suradnji, nakon 20 godina. Njegov je cilj unaprijeđenje naše vojne suradnje da bismo se mogli nositi sa sigurnosnim izazovima”, rekao je Krstičević novinarima nakon sastanka.

“Pripadnici HV-a nalaze se u Poljskoj od kraja 2017. na NATO aktivnostima. Zahvaljujem se ministru na gostoprimstvu koje daje hrvatskim vojnicima u Poljskoj”, rekao je ministar i poručio da će poljski vojnici sudjelovati na vojnim vježbama, koje će biti održane u lipnju i rujnu ove godine.

Najavio je suradnju vojnih industrija. “Jedna hrvatska firma dobila ugovor vezano za isporuku djelova za jurišnju pušku u Poljsku. Ugovor će biti potpisan ovih dana”, rekao je Krstičević te govorio o propalom poslu oko nabave borbenih aviona.

“Da podsjetim još jednom – natječaj je bio transparentan, Hrvatska je izabrala izraelsku ponudu, Izarel je imao preodobrenje od SAD-a, no trebali su od SAD-a dobiti i konačno odobrenje. Nekidan ste vidjeli da su došli u MORH i da su rekli da obavezu koju su imali, nisu osigurali, da nisu dobili odobrenje i da je to isključivo njihova odgovornost”, rekao je Krstičević.

Dodao je kako će proces zatvoriti transparentno na Vladi. “S ovim znanjem krećemo u nov proces koji će biti najbolji, s ciljem da Hrvatska dobije kvalitetan višenamjenski avion i da dobije nadzor svog zračnog prostora. Vlada će učiniti sve da se to i dogodi”, poručio je, prenosi N1.

Komentiraj