Ministar obrane Damir Krstičević nije htio u četvrtak u Bruxellesu komenirati najavljeni prosvjed 13. listopada u Vukovaru, koji je najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Ja ne bih komentirao taj dio. Radim svoj posao i bavim sa sigurnošću. Želim reći: ono  što se mene kao ministra i što se vojske tiče, napravio sam sve što sam trebao po pitanju Vukovara. Vratili smo vojsku u Vukovar, vratili smo veliku svečanost o završetku naših škola u Vukovaru. Vukovar to zaslužuje. Znate da je Hrvatska vojska povezana s Vukovarom. Vukovar je simbol junaštva, gravitacijsko središte Hrvatske vojske i na to sam i kao čovjek i kao ministar fokusiran”, rekao je Krstičević, koji je sudjelovao na sastanku ministara obrane članica NATO-a.

Na novinarski upit podržava li taj prosvjed, Krstičević je odgovorio: “Rekao sam što radim s Hrvatskom vojskom. Znate moj stav i stav svih da je Vukovar doživio ogromno stradanje i svi oni koji su počinili ratni zločin trebaju odgovarati. Postoje institucije hrvatske države koje o tome trebaju  brinuti. Moja je zadaća sigurnost i sretan sam što smo vratili Hrvatsku vojsku u Vukovar. Ta postrojba HV-a u Vukovaru je u funkciji mira, sigurnosti i pomoći lokalnom stanovništvu”.

Komentiraj