Dalibor Urukalovic/PIXSELL

KRSNIK “Nisu ga se mogli riješiti na izborima, pa su pokušali ovako”

Odvjetnici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Krešimir Krsnik i Ksenija Vržina u petak su komentirali nepravomoćnu oslobađajući presudu u ‘aferi štandovi’.

“Bespredmetno je da se ovakav postupak uopće pokreće. Triput su mijenjali optužnicu, na to smo mi ukazali u završnoj riječi. Otpočetka smo tvrdili da je to politički postupak. Žao mi je što odvjetnik Hanžeković nije živ, jer on je javno branio gospodina Bandića i zaradio prijavu zbog toga”, rekla je Vržina novinarima ispred suda.

Krsnik je naglasio kako se postavlja pitanje svrhe ovog postupka. “To je pitanje i drago mi je da je sud prekinuo ovu praksu, da se vode ovakvi postupci i troši novac iz proračuna za slučajeve u kojima nema elemenata kaznenog djela”, kazao je i dodao da je ovaj postupak isključivo bio zato da se nekoga politički difamira.

“Nisu ga se mogli riješiti na izborima, pa su pokušali ovako. Ovo je doista opasan presedan. Znalo se od prvog dana i prvog momenta da ovdje kaznenog djela nema. Zahvaljujem se sudu što je vratio građanima vjeru u vladavinu prava”, zaključio je.

Komentiraj