Krotitelj zmija iz Kenije na svom posjedu brine o brojnim gmazovima

Screenshot YouTube

Arafat Manyoka voditelj je velikog afričkog skloništa za gmazove. Ovaj stručnjak za zmije i druge reptile je uz svoje suradnike na južnoj obali Kenije prije više godina osnovao sklonište baš za ovu vrstu životinja.

Svoj dugogodišnji hobi i strast prema zmijama je uspio pretvoriti u posao, a njegove usluge su tražene na širem području. Za medije je otkrio da mnogo zna o gmazovima i da je od djetinjstva “osjećao neku vrstu talenta”.

Odmah kad vidi zmiju zna je li opasna, otrovna, čudnog ponašanja i hoće li uskoro donijeti jaja ili rađa žive mladunce. Na svom posjedu je oformio sklonište i mali zoološki vrt u kojem drži kobre, crne mambe, guštere, kameleone i mnoge druge vrste. Kaže da nije dobro napadati ili ubijati zmije, ovo je bolji način za pokazivanje gmazova ljudima, koji ne bi trebali provocirati zmije kada na njih naiđu  u divljini.

Zoološki vrt je dom i krokodilima, koji žive u malom bazenu. Veliki pitoni su poput kućnih ljubimaca, a članovi njegove obitelji su se već navikli na njihovu prisutnost. Svi ljudi okupljeni oko ovog projekta su stručnjaci za životinje te paze na divlja staništa i interveniraju u slučaju viđenja opasne zmije u blizini ljudskih naselja.

Komentiraj