HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

“Krležine noći” u petak i subotu u Gavelli

Drugo izdanje manifestacije “Krležine noći” zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle, kojima je cilj skrenuti pozornost na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, održat će se u petak i subotu 2. i 3. ožujka, a donose dvije studentske produkcije po djelima i motivima velikoga barda hrvatske književnosti.

U petak 2. ožujka u Klubu “Gavella” Ognjen Milovanović, Elizabeta Brodić, Lucija Dujmović, Kim Končar, Roko Sikavica i Jakov Jozić izvest će “Banket u Blitvi, fragmenti” Miroslava Krleže.

Dan kasnije, u subotu 3. ožujka, Ivan Colarić i Petra Svrtan izvest će “U agoniji, Presto ma non troppo” prema motivima Miroslava Krleže.

Zamišljene kao večernja okupljanja malih formi i odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim naslovima, “Krležine noći” utemeljene su 2017. godine s ciljem da se, pored “Gavellinih večeri”, usmjeri reflektor na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, priopćeno je iz Gavelle.

Osim što je hrvatski književni bard, Krleža je i kreativni suutemeljitelj kazališta Gavelle, koje je otvoreno 1953. predstavom “Golgota”.

“Tijekom povijesti ovog kazališta veliki dio repertoara oslanja se na njegova dramska književna djela. Dođite i poslušajte što nam zajedno s Krležom imaju poručiti diplomantni ADU ‘Banketom u Blitvi’ – koja je ‘U agoniji'”, poručuju iz Gavelle.

Ulaz na “Krležine noći” je slobodan. Budući da je ove godine atrij kazališta u rekonstrukciji, program će se odvijati u intimnom krugu Kluba “Gavella”.

Komentiraj