Krizni stožer u Istri traži zatvaranje škola, vrtića i fakulteta

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u utorak je na konferenciji za novinare u Puli kazao da su donesene mjere za naredni period, a nakon što je od jučer u bolnici u Puli hospotaliziran muškarac zaražen koronavirusom.

“Odlukom stožera se na rok do 14. travnja suspendiraju sva javna, kulturna i sportska događanja u Istri, bez obzira na to tko je organizator i na kojoj je razini događaj. To je s ciljem da se što manji broj okuplja na jednom mjestu i bude u kontaktu”, objasnio je i dodao da granična policija i sanitarna inspekcija provode mjere na državnoj granici.

“Što se tiče državljana Italije, ako žele ući u Hrvatsku, mogu u karantenu 14 dana ili se mogu vratiti natrag”, kazao je Kozlevac.

Također, traže da se, pod hitno, suspendira rad škola, vrtića i sveučiliša.

Epidemiolog, dr. Aleksandar Stojanović kazao je da je tendencija odluka koje su donesene, o zabrani okupljanja i prijedloga Nacionalnom stožeru o ukidanju nastave u školama i okupljanja djece u vrtićima – ne dozvoliti slobodnu cirkulaciju virusa među građanima. “Ove mjere su jedine mjere kojima možemo očuvati mir i spriječiti daljnje širenje koronavirusa”, objasnio je Stojanović.

Divjak o zahtjevu da se zatvore škole u Istri: “Molimo da se ne podižu tenzije”

Komentiraj