HINA/ Daniel KASAP

KRIŽNI PUT Saša Pavlić danas stiže na Markov trg

Saša Pavlić, Riječanin koji je prije nekoliko dana krenuo pješice iz Rijeke prema Zagrebu sa križem na leđima, danas bi, oko 11 sati, trebao stići na Markov trg.

Podsjetimo, Pavlić se na križni put odlučio kako bi Vladi poslao poruku da je novac za kupnju vojnih aviona mogla potrošiti na skupe lijekove za bolesnu djecu.

Tijekom pješačenja uganuo je gležanj, pa mu je pomoć priskočio poznati aktivist Marin Miočić Stošić koji je umjesto njega povremeno nosio križ. Ubrzo je u pomoć pristiglo još nekoliko ljudi. Kad su stigli u Jastrebarsko, u pomoć je došao i fizioterapeut kako bi mu olakšao bolove, piše Dnevnik.hr.

“Stalno nas netko zove. Ovo je prvi put nakon dugo godina da je Hrvatska oko nečega ujedinjena i presretan sam zbog toga. Ne očekujemo da nam političari pomažu nositi križ, već želimo da našu poruku pretvore u zakone, tako da nijedno dijete više ne čuje da za njega nema novaca”, rekao je Pavlić.

Na Twitteru je u srijedu napisao kako ne zna hoće li ih u Zagrebu itko primiti. “Križ nosimo u ime roditelja”, napisao je.

Komentiraj