Patrik Macek/PIXSELL

Božo Petrov: “Na savjest svakome tko pokuša spasiti Karamarka u Saboru”

Božo Petrov, čelnik MOST-a, u 17 sati u Metkoviću je dao izjavu za medije. 

“Hrvatska je danas u podređenoj poziciji samo zbog jedne osobe, osobe koja joj predstavlja teret i kojoj je talac, a to je Karamarko, koji snosi političku odgovornost.

Kada bi Karamarko i htio preslagivanje s MOST-om nikad ne bismo pristali na to. Nama je uvijek bilo Hrvatska u srcu, a ne u džepu. Na savjest svakome tko pokuša spasiti Karamarka u Saboru”, izjavio je Petrov, javlja portal Index.

Petrov je pozvao HDZ, “stranku koja u sebi nosi naziv demokratska”, da pokaže da je demokratska, “a ne faraonska stranka u kojoj jedna osoba odlučuje što će se dogoditi s državom”.

“Zaista se nadam da će u toj stranci znati za termin politička odgovornost”, kazao je Petrov u kratkoj izjavi za medije. (Hina)

Za N1 televiziju Petrov je izjavio: “Nadam se da zbog države i građana Hrvatske neće. Građani su danas nezadovoljni, percepcija o Vladi je negativna, ali dugoročno bi bilo dobro da Vlada opstane. Moramo biti odgovorni, MOST će biti, a hoće li biti Karamarko, vidjet ćemo. I ovim putem ga pozivam da pokaže da mu je stalo do domovine, a ne osobne karijere. Neka pokaže da je spreman na žrtvu, a ne da žrtva bude Hrvatska.”

Nešto ranije nego li je izjavu dao čelnik MOST-a, HDZ se odlučio za sastavljanje nove većine, a cilj je da ona bude kvalitetna, rekao je novinarima nakon sjednice Središnjeg odbora predsjednik stranke Tomislav Karamarko i otklonio mogućnost dalje suradnje s Mostom.

“Imamo predispozicije da uđemo u novo preslagivanje”, rekao je. Ciljamo da nova većina bude kvalitetna jer ovo se više ne smije ponoviti, kazao je Karamarko. Mogućnost dalje suradnje s Mostom nezavisnih lista je otklonio jer bi, kako je dodao, tog “ringišpila bilo previše”. (Hina)

Također je potvrdio kako je od organa stranke dobio potporu da bude na čelu tog preslagivanja, prenosi Dnevnik.hr. Potvrđeno je i kako je Domagoj Ivan Milošević izabran za novog glavnog tajnika stranke, a Tomislav Karamarko komentirao je i navodne kritike Milijana Brkića. ‘On nije kritizirao nego je bio jedan od nekoliko kolega koji su na stol stavili mogućnost da se ja povučem, što bi to značilo za stranku, za Most… Onda se razvila diskusija, nikakve kritike’, kazao je Karamarko, piše Dnevnik.hr.

Na Predsjedništvu stranke se razgovaralo i o mogućnosti da on da ostavku u Vladi i zaključeno je da to ne učini jer je HDZ već učinio previše ustupaka, rekao je.

Ostaju pri stavu da premijer Tihomir Orešković više nema povjerenje HDZ-a. Nije precizirao na koji način namjeravaju maknuti Oreškovića s premijerske pozicije, hoće li to biti opozivom u Saboru ili izlaskom HDZ-ovih minista iz Vlade.

Rekao je i da je pozvao ministre da rade svoj posao jer je važno da ministartsva funkcioniraju. (Hina)

Komentiraj