NAKON SASTANKA U HDZ-u Brkić: ‘Stojim iza Karamarka’

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U tijeku je izvanredan sastanak u HDZ-u, a na njemu su prisutni predsjednik te stranke Tomislav Karamarko, zamjenik predsjednika Milijan Brkić, potpredsjednik Oleg Butković, međunarodni tajnik Miro Kovač te Željko Reiner, javlja Dnevnik.hr.

Za vrijeme sastanka HDZ-a u zgradu Vlade došao je Božo Petrov, potpredsjednik Vlade iz  MOST-a te dvojica predstavnika nacionalnih manjina, Šandor Juhas i Vladimir Bilek, piše Jutarnji.

Nakon sastanka u HDZ-u, Milijan Brkić je na pitanje novinara stoji li iza Karamarka odgovorio: ‘Naravno’. Miro Kovač kazao je da su spekulacije da je Karamarko dobio sedam dana za preslagivanje.

Ministar prometa, Oleg Butković, najavio je dolazeći u zgradu Vlade u kojoj je proveo svega nekoliko minuta, kako: ‘Iza nevremena uvijek dolazi bonaca, to vam mogu reći kao ministar mora’, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo kako su prošli tjedan potpredsjednici Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko međusobno zatražili jedan od drugog ostavke, nakon čega je premijer Tihomir Orešković zatražio ostavke od njih obojice.

Nakon toga je Karamarko rekao kako premijer Orešković više ne uživa povjerenje stranke na vlasti HDZ-a te zatražio njegovu ostavku. Međutim, na sastanku predsjedništva te stranke javili su se pojedini članovi koji su postavili pitanje tko je Karamarka ovlastio da kaže kako Orešković nema podršku HDZ-a.Ujedno se spominjala i mogućnost Karamarkove ostavke u Vladi.

 

Komentiraj