KRIZA NA HRVATSKIM STUDIJIMA: Izglasan nastavak blokade nastave

Igor Soban/PIXSELL

Studentski sabor Hrvatskih studija jutros je izglasao novo produženje blokade nastave, javlja Dnevnik.hr.

Još početkom tjedna rektor Damir Boras za blokadu je kazao kako je neracionalna jer sadašnji studenti filozofije nemaju nikakvih problema sa završetkom studija. “Studiji će se normalno nastaviti tako da ne vidim nikakve razloge. Ono što je donio Senat je tako kako jest, on je to donio gotovo jednoglasno, uz jedan glas protiv.”

Docent s odsjeka za filozofiju Hrvatskih studija Tomislav Janović, jučer je pak rekao novinarima kako će profesori HS-a stupiti u štrajk. Od njega bi mogli odustati ako se ispune njihova tri uvjeta: ostavka “nametnutog pročelnika Hrvatskih studija” Marija Grčevića, vraćanje kvota za studij filozofije te uključivanje svih zaposlenika HS-a u znanstveno-nastavno vijeće, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo kako je blokada Hrvatskih studija započela u ponedjeljak, nakon što je uprava, protivno interesu studija, pristala na odluku Sveučilišnog senata o ukidanju kvote za studij filozofije, uz obrazloženje da bi to bilo utrostručavanje tog studija studija na Sveučilištu u Zagrebu.

Komentiraj