Zbog protuzakonitoga noćnog lova na divlju svinju korištenjem umjetne svjetlosti i pasa opremljenih GPS-om, policija će kazneno prijaviti 26-godišnjaka i maloljetnika koji su uhićeni u krivolovu kod Knina, izvijestila je ponedjeljak šibensko-kninska policija.

Policija je postupala po dojavi građana i na području Biovičina sela kod Ivoševca u četvrtak oko 22,40 sati presrela dvojicu muškaraca u lovu na divljač uporabom nedopuštenih pomoćnih sredstava. Lovci su opremili četiri psa s ogrlicama na kojima su bili odašiljači i pustili ih da gone divljač, a oni su ih naoružani lovačkom puškom na kojoj je bila postavljena baterijska lampa, pratili GPS-om.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova na divlju svinju, policija će 26-godišnjaka i maloljetnika kazneno prijaviti šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Prije točno tjedan dana policija je zbog noćnog lova na divljač, korištenjem baterijske lampe instalirane na lovačku pušku, uhitila i 66-godišnjaka kod Kistanja. I njega su prijavili građani.

Za kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova predviđena je zatvorska kazna u trajanju i tri godine, a iako je sezona lova, koja traje od 1. listopada do 15. siječnja, u punome jeku, zabranjeno je loviti sat vremena prije izlaska sunca i sat nakon što sunce zađe. Korištenje noćnih ciljnika i lampi na puškama nije dopušteno.

Komentiraj