KRIST NOVOSELIC Osnivač Nirvane na koncertima promovira svoju političku stranku, odsvirao i prvi singl slavnog benda

Autor:

Screenshot/YouTube

Krist Novoselic, basist i jedan od osnivača grupe Nirvana, nedavno je započeo političku kampanju i kako bi promovirao svoju novu političku stranku Cascade Party u državi Washington, pokrenuo je novu grupu Bona Fide Band.

Bivši basist Nirvane pojavio se s novom grupom na Make Music Dayu u Aberdeenu, u državi Washington, u gradu u kojem su on i Kurt Cobain, pjevač i gitarist, odrasli i osnovali slavni grunge bend.

Tijekom besplatnog nastupa Bona Fide Band – koji čine Novoselic (bas), Mark Pickerel iz grupe Screaming Trees (bubnjevi), Jillian Raye (vokal), Jennifer Johnson (vokal) i Kathy Moore (gitara) – izveo je obradu Nirvanine pjesme “Love Buzz” koji je objavljena na debitantskom albumu ”Bleach” iz 1989. Izvorno ju je snimio nizozemski rock sastav Shocking Blue 1969. Izdavač Sub Pop je objavio pjesmu “Love Buzz”, sa svojom zaraznom početnom bas linijom, kao prvi singl s ”Bleacha”. Grupa je svoj prvi nastup održala prošlog tjedna u Easy Street Recordsu u Seattleu, izvodeći pjesme drugih Novoselicevih grupa Giants in the Trees i 3rd Secre.

Basist je predsjednik stranke i kazao je da su kandidatura na predsjedničkim izborima i održavanje skupova dio uvjeta da njegovu stranku Cascade Party država prizna kao “stranku u dobroj vjeri”. Kako bi se pročulo o njima, osnovao je Bona Fide Band da bi održavali koncerte koji su ujedno i politički skupovi.

“Potrebno je prikupiti 1000 valjanih potpisa da bismo se osnovali stranku u dobroj vjeri, tako da su koncerti zapravo politički skupovi, ali neće biti gotovo nikakvih govora s pozornice i nećemo zapljuskivati ljude hrpom političkih fraza. Uglavnom, potpišite peticiju ako želite vidjeti novu zabavu u državi Washington”, rekao je Novoselic za KOMO News iz Seattlea.

Bona Fide Band zakazao je još četiri nastupa u srpnju i nada se da će prikupiti 1000 valjanih potpisa potrebnih da se Cascade Party uključi u predsjedničke izbore.

Novoselic je napomenuo kako nema želju postati sljedeći predsjednik Sjedinjenih Država, već to radi samo kako bi osnovao stranku. “Osporavamo pravilo koje nas prisiljava da sudjelujemo na predsjedničkim izborima. Poslali smo dopis državi u kojem tražimo izmjene izbornih zakona koji nas prisiljavaju da imamo kandidata za predsjednika”, napisao je na internetskoj stranici stranke.

Također se nada da će koncerti benda ljudima u publici potaknuti lijepa sjećanja.

“Ako ljudima probudimo sjećanja i osjećaje, to je čarolija glazbe. Nećemo to kontaminirati politikom i nećemo držati političke govore”, rekao je glazbenik.

Ove godine obilježena je 30. godišnjica Cobainove smrti. Frontmen Nirvane pronađen je mrtav 8. travnja 1994.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.