Ruske snage zračne obrane na Krimu stavljene su u srijedu u visoki stupanj borbene spremnosti zbog lansiranja ukrajinskih raketa u Crnom moru, prenosi agencija Tass riječi neimenovanog vojnog izvora sa Krima.

“Ukrajinske vježbe raketnog lansiranja predstavljaju vrstu promotivnog poteza usmjerenog na stvaranje napete situacije, ali vojska u svakom slučaju to vidi kao realnu i potencijalnu prijetnju te su stoga ruske snage zračne obrane na Krimu stavljene u visoku pripravnost”, rekao je izvor.

Stanje visoke pripravnosti odnosi se i na zračne snage vezane za brodove, jer su brodovi Crnomorske flote samoodržive borbene jedinice za suzbijanje bilo kakvih prijetnji. Ruska je vojska ranije objavila kako je formirala dvije nove jedinice pješaka na zapadnoj državnoj granici.

Ministar obrane Rusije Sergej Šojgu rekao je kako će one biti stacionirane kod gradova kraj ruske granice s Ukrajinom i Bjelorusijom. Naveo je i kako će 70% tih snaga biti dobrovoljci, ali nije otkrio koliko će vojnika imati te dvije jedinice.

Komentiraj