HINA

Krim policija upala u Piškornicu nakon smjene direktora koji si je isplatio milijun kuna bonusa

Kriminalistička policija u petak je ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, potvrđeno je za Podravski.hr iz nekoliko izvora.

Kako navodi Podravski, nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo, nakon što je zbog isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen direktor Mladen Jozinović.

Podsjetimo, Jozinović je smijenjen s mjesta direktora smetlišta nakon što je otkriveno da je sam sa sobom potpisao ugovor i isplatio si bonus u iznosu od milijun kuna.

Uz to što vodi javnu tvrtku, osnovao je i tvrtku kćer u kojoj je također direktor, a preko nje je sebi isplaćivao bonuse iz javne tvrtke. Naime, Jozinović je potpisao ugovor koji sadrži stavke koje mu omogućuju da sam sebi, osim postojeće plaće od 18.500 kuna, isplaćuje još dodatnih 10.000 (deset tisuća) kuna svaki mjesec, uz dodatni bonus koji iznosi 10 posto dobiti, a što je prošle godine iznosilo nešto više od milijuna kuna.

Nadzorni odbor Piškornice odlučio je i da Jozinović mora vratiti ne samo  milijunski bonus koji si je isplatio, već i davanja koja je državi na taj iznos platila tvrtka – što iznosi oko milijun i pol kuna.

Komentiraj