Krim istraga o djevojčici koja je u Klaićevu dovezena smrskane glave: Policija ispituje roditelje i udomiteljsku obitelj

Roditelji dvoipolgodišnje djevojčice koja je s teškim ozljedama glave, odnosno s nagnječenjem mozga hitno u srijedu iz Nove Gradiške, prevezena u bolnicu u Klaićevoj, još uvijek su na ispitivanju u policiji.

Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava za što je predviđena kazna u trajanju od jedne do osam godina zatvora.

Privedeni su roditelji ozlijeđene djevojčice, a roditelji jednog djeteta od troje izdvojene djece iz zajedničkog kućanstva ispitani su kao svjedoci, potvrdio je u petak na konferenciji za novinare glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić.

Policija još nije dobila nalaze pregleda ostalo troje djece. Privedene roditelje tereti se za povredu djetetovih prava.

Otac djevojčice smješten je u bolnicu, inače, više puta je kažnjavan zbog nasilja u obitelji. Brezić je potvrdio da je u ranijim slučajevima bio kažnjavan zbog nasilja prema supruzi.

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj su već ranije rekli kako će kriminalističkim istraživanjem biti obuhvaćeni svi sudionici događaja pa tako i djelatnici Centra za socijalnu skrb. Glasnogovornik policije potvrdio je da je od nadležnog Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški već zatražena sva potrebna dokumentacija, te da će i postupanje odgovornih osoba biti predmet istrage.

Liječnici su, podsjetimo, novinarima rekli da nesretna djevojčica, osim novih stravičnih ozljeda, po tijelu ima i brojne ozljede koje je zadobila ranije. Osim toga, po cijelom tijelu ima svrab, što pokazuje da je živjela u jako zapuštenim uvjetima.

Teško ozlijeđena djevojčica je jutros operirana, ali i dalje kritično


Do prije pet mjeseci živjela u udomiteljskoj obitelji

Ravnatelj nadležnog Centra za socijalnu skrb rekao je kako je dijete bilo u udomiteljskoj obitelji do studenog prošle godine, odnosno do prije pet mjeseci. Iz policije kažu da su u istragu uključeni svi koji su bili uključeni u život djevojčice.

“Svi su obuhvaćeni kriminalističkom istragom i naravno da smo obavili razgovor i s obitelji u kojoj je djevojčica bila udomljena”, izjavio je Brezić.

Udomiteljska obitelj rekla je kako je dijete bilo normalnog psihofizičkog razvoja, neslužbeno doznaje RTL.

Ravnatelj Klaićeve, prof.dr.Goran Roić, u petak poslijepodne je kazao kako se stanje djevojčice nije promijenilo. Ona je i dalje životno ugrožena.

Brutalne ozljede: Dvogodišnjoj curici zgnječena glava nakon što je iz udomiteljske obitelji vraćena biološkim roditeljima

Komentiraj