“Krila Oluje” nastupila na aeromitingu u Sinju

Akrobatska grupa “Krila Oluje” koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) u vojarni “Zemunik”, nastupila je u nedjelju u Sinju na zrakoplovnoj manifestaciji “Sinj 2015” povodom 300. obljetnice sinjske Alke, priopćili su iz Ministarstva obrane (MORH).

Ovo je bio prvi nastup grupe s novom postavom u formaciji od šest aviona Pilatus PC-9M, nakon što je u grupu uveden satnik Zvonimir Mravunac, koji je proteklog tjedna završio osposobljavanje i uvježbavanje programa grupe i kojemu je ovo bio prvi službeni nastup u “Krilima Oluje”, navode iz MORH-a.

U sastavu grupe su vođa pukovnik Damir Barišić, satnik Ivan Anđić je prvi lijevi pratitelj, natporučnik Goran Grgić prvi desni pratitelj, natporučnik Darko Belančić je u ulozi repnog pratitelja, dok su poručnik Denis Živaljić i satnik Zvonimir Mravunac na pozicijama vanjskog lijevog i desnog pratitelja.

 

  • Vođa grupe pukovnik Damir Barišić naglasio je da nakon nastupa u Sinju slijede nastupi u Zagrebu na svečanom mimohodu 4. kolovoza i Kninu 5. kolovoza povodom 20. obljetnice “Oluje” i 10. rođendana “Krila Oluje”.

 

“Iznimno sam zadovoljan napretkom grupe i veselimo se predstojećim rođendanskim nastupima”, istaknuo je Barišić.

Satnik Mravunac rekao je da je čast biti pilotom “Krila Oluje”, a posebno što je obuku i cijeli proces završio u godini kada grupa obilježava deset godina postojanja.

“Nastup u Zagrebu povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja” predstavljat će jedan od najemotivnijih i najznačajnijih dana u mojoj letačkoj karijeri, a kroz grupu na najbolji način promoviramo vještine i sposobnosti hrvatskih vojnih pilota, kao i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga RH u cjelini”, istaknuo je Mravunac.

Komentiraj