Krešo Beljak: “Licemjerno je od SDP-a da nam prigovara zbog suradnje s HDZ-om”

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u utorak je komentirao suradnju njegove stranke s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji.

“Treba razdvojiti politiku na nacionalnoj i onu na lokalnoj razini. Ova koalicija nije prva, u cijelom nizu županija smo išli s HDZ-om. Ne vidim problem, HSS je poznat kao stranka centra koji ima lijevo i desno krilo i to je izvan onoga što ja radim na nacionalnoj razini”, kazao je Beljak gostujući u ‘Novom danu’ N1 televizije.

Dodao je da nije bilo potrebe da se razgovara o tome jer ‘sve lokalne organizacije imaju potpunu slobodu, što god tko mislio o tome’.

Gradonačelnik Svete nedelje Dario Zurovec rekao je da se lav ne opterećuje mišljenjem ovce pa se tako ni on ne opterećuje onime što misli Beljak. Predsjednik HSS-a kaže da na to ne bi odgovorio. “Bilo mi je poprilično smiješno. Vrijeme će pokazati tko je lav, tko lavić”, poručio je.

Rejting stranke, kaže, nije dobar, ali nije ni lošiji nego prije lokalnih izbora. “Politika se ne može voditii s lokalne razine i neće se tako voditi što se tiče HSS-a”, poručio je.

O reakcijama iz SDP-a Beljak kaže da oni mogu biti razočarani te podsjeća da i SDP koalira s HDZ-om u nekim gradovima i županijama. “I Most i Domovinski pokret su puno neprihvatljiviji partneri od HDZ-a, radi se o krajnjoj desnici. To je licemjerno i ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a”, istaknuo je.

Komentiraj