Krenuo podcast Baracka Obame u kojem razgovara sa Bruceom Springsteenom

Bivši američki predsjednik Barack Obama lansirao je podcast “Renegades: Born In The USA” s Bruceom Springsteenom kao gostom s kojim će tijekom osam sati razgovarati o svemu i svačemu. Još 2019. godine Barack Obama i bivša prva dama Michelle potpisali su višegodišnji ugovor o podcastima sa tvrtkom Spotify koja će im pomoći da se ‘razvijaju, proizvode sadržaj i pojavljuju’ na odabranim podcastima putem njihove produkcijske tvrtke Higher Ground. Tako se Springsteen prošle godine pridružio bivšem predsjedniku na “dugom i sadržajnom razgovoru”, koji će slušateljima biti predstavljen tijekom osam epizoda. Prve dvije epizode postavljene su na Spotify 22. veljače, a preostalih šest trebalo bi stići u narednim tjednima.

U najavi za podcast “Renegades: Born In The USA” Obama je primijetio: „Bruce i ja naizgled nemamo puno zajedničkog. On je bijelac iz malog grada u Jerseyu. Ja sam crnac iz mješovite rase, rođen na Havajima. On je rock ‘n’ roll ikona. Ja … nisam tako cool.” Međutim, 44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država rekao je da su njih dvojica bili na “paralelnim putovanjima, tražeći način kako povezati vlastita individualna traženja smisla, istine i zajednice s nekom većom pričom o Americi”.

“Tijekom nekoliko dana, razgovarali smo na svega nekoliko kilometara od mjesta na kojem je odrastao. Ono što smo otkrili u tim razgovorima jest da još uvijek dijelimo temeljno uvjerenje u američki ideal. Ne kao čin nostalgije, već kao kompas.”, izjavio je Barack Obama. U najavi podcasta se vide Obama i Springsteen kako razgovaraju o raznim temama, od odnosa s očevima i muškosti, do glazbenih početaka rock zvijezde. Prve dvije epizode bave se njihovim prijateljstvom i odrastanjem kao autsajdera te ranim iskustvima s rasom i rasizmom.

Springsteen i Obama prvi su se put sreli dok je Obama bio na tragu kampanje uoči njegove pobjede na izborima 2008. godine i postali su prijatelji. 2017. godine zajedno su otišli na odmor na jahte, zajedno s Oprah Winfrey i Tomom Hanksom. The Boss je također podržao Obaminog bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, nastupajući na virtualnom inauguracijskom događaju za aktualnog predsjednika prošlog mjeseca.

Komentiraj