Krenule prijave za pomoći poljoprivrednicima koje su ljetos pogodile poplava i tuče

Požeško-slavonska županija koju su ljetos pogodile poplava i tuča, pozvala je poljoprivrednike da se prijave na Javni poziv kako bi dobili potporu za ublažavanje i uklanjanje posljedica tih nepogoda. za što je Vlada odobrila 20 milijuna kuna, doznaje se u četvrtak u županiji.

Pozivaju se svi poljoprivrednici koji su prijavili štete na neosiguranoj imovini i usjevima svojim općinskim i gradskim povjerenstvima da se prijave na ovaj javni poziv, objavila je županija na svojoj mrežnoj stranici. Prijave su moguće zaključno do 22. rujna.

Javni poziv s pripadajućim obrascima i dokumentima dostupan je na mrežnoj stranici Požeško-slavonske županije.

U Javnom pozivu se precizira kako je riječ o štetama koje su 10. lipnja nastale na području grada Požege i općine Velika te 1. srpnja na području gradova Požege, Kutjeva i Pleternice  te općina Jakšić i Kaptol, a da neosigurana imovina obuhvaća štete na poljoprivrednom zemljištu i/ili primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Također u pozivu se precizira tko i pod kojim uvjetima može koristiti odobrena sredstva, koje uvjete i kriterije treba ispuniti za prijavu, na koji se način ona podnosi.

Komentiraj