Krenula uhićenja zbog tragedije u Hidroelektrani Dubrovnik

Cijeli dan traju policijske aktivnosti vezane uz tragičnu nesreću u hidroelektrani Plat koja se dogodila točno prije 5 mjeseci.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeno je između pet i osam osoba. U tijeku je ispitivanje osoba, koje se nalaze u prostorijama policije, u svojstvu osumnjičenika.

“Sve osobe koje su trebale biti uhićene su privedene u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu”, potvrđeno je za Index iz MUP-a. Dodali su da su sve osobe privedene u svojstvu osumnjičenika. Nakon policijske obrade i nakon što osobe budu ispitane predat će se pritvorskom nadzorniku u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Podsjetimo, u požaru koji je 10. siječnja buknuo u HE Plat nestala su tri radnika, koja su nakon opsežne potrage pronađeni mrtvi. Jedno tijelo pronađeno je istog dana u oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugo oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim djelatnikom HE tragalo se do nedjelje 13. siječnja navečer, kada je njegovo tijelo locirano u pomoćnoj cijevi odvodnog kanala HE.

U četverodnevnoj danonoćnoj potrazi u nenormalnim vremenskim uvjetima na kopnu, moru, u podmorju i u zraku, sudjelovalo je više od sto ljudi – djelatnika policije, HGSS-a, svih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s juga Hrvatske, djelatnika HE Plat, mještana, ronioca i Obalne straže Omiš, a medicinski tim je bio cijelo vrijeme u pripravnosti.

EKSKLUZIVNO TKO JE DOPUSTIO da se u hidroelektranu ugradi visokozapaljivi poliester

Komentiraj