Američke optužnice protiv 13 Rusa i tri ruske kompanije za miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. ne sadrže niti mrvicu dokaza u umiješanosti ruske države, priopćio je u ponedjeljak Kremlj.

 

Ovo je prvi komentar Kremlja nakon optužnica koje je protiv ruskih pojedinaca i tvrtki podigao ured posebnog savjetnika ministarstva pravosuđa Roberta Muellera, a tereti ih se za zavjeru protiv SAD-a, bankovnu prijevaru i krađu identiteta, a sve u cilju da se tijekom izborne kampanje pomogne Donaldu Trumpu i našteti Hillary Clinton.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je kazao da je u američkoj optužnici pažnja usmjerena na pojedince prije nego na rusku državu te da nema nikakvog opipljivog dokaza koji bi upućivao na umiješanost Kremlja ili ruskih vladinih agencija.

“Govore o ruskim građanima, ali smo u izjavama Washingtona mogli čuti optužbe na račun ruske države, Kremlja i ruske vlade”, kazao je Peskov.

“Nema dokaza niti ih može biti jer se Rusija nije miješala, nema naviku miješanja u unutarnje stvari drugih zemalja i to ne radi ni sada”, dodao je Peskov.

Kremlj te optužbe vidi kao dio proturuske kampanje u SAD-u.

Komentiraj