Krema rock scene u dokumentarcu Davea Grohla ‘What Drives Us’

Frontman grupe Foo Fighters režirao je dokumentarni film ‘What Drive Us’ posvećen svim glazbenicima koji su se vozili na nastupe u svom starom kombiju. Ovaj je film moje ljubavno pismo svakom glazbeniku koji je ikad uskočio u stari kombi sa svojim prijateljima, ostavio sve iza sebe i bio nagrađen nastupima“, izjavio je poznati glazbenik i redatelj filma Dave Grohl.

Dokumentarac ‘What Drives Us’ je prvi put najavljen prošle godine nakon vijesti o proslavi 25. godišnjice grupe Foo Fighters i turneje “Van Tour”, koja je na kraju otkazana zbog COVIDA-19. Taj film je trebao biti premijerno prikazan prije svake večeri te turneje, no sada će se moći pogledati na kanalu The Coda Collection u SAD-u i na Amazon Prime Videu 30. travnja. Režirao ga je sam Grohl, a producirali Foo Fighters.

Dokumentarac sadrži intervjue s Ringom Starrom, Brianom Johnsonom iz AC/DC, St. Vincentom, Slashom i Duffom McKaganom iz Guns N ‘Rosesa, Edgeom iz U2, Fleom iz Red Hot Chili Peppersa, Larsom Ulrichom iz Metallice i drugima.

“Ono što je započelo kao projekt otkrivanja funkcioniranja DIY logistike kroz prikaz svojih prijatelja koje zajedno sa opremom gurate u mali prostor mjesecima, na kraju se pretvorilo u istraživanje za film ‘What Drives Us’, ispričao je Grohl povodom rada na filmu.

U opisu filma stoji: „’What Drives Us’Hommage je onom momentu u životu svakog glazbenika kada se provjerava njihova predanost i želja da sviraju za druge i kada to postaje gotovo iracionalan čin slijepe vjere. Prvi korak da sebi i svijetu dokažete gdje pripadate je uzeti svoje instrumente, svoj talent i hrabrost te ući u kombi i ponijeti svoju glazbu u svijet – pravi rock and roll obred.“

„Dokumentarni film također je počast svakoj mladoj osobi koja sanja o životu svirajući glazbu. Dave je bio taj mladić. Kao i Ringo Starr, The Edge, Annie Clark, Steven Tyler, Ian Mackaye i svi ostali. Popis se nastavlja zauvijek. Iako svi oni imaju svoje nevjerojatne, sulude priče sve ih povezuje zajednička veza. U jednom trenutku, prije nego što je itko znao njihovo ime, imali su nezaustavljivu želju podijeliti svoju glazbu sa svijetom. Njihova ih je strast dovela do toga da sve ostave iza sebe, bace oprez u vjetar i ostvare svoj san.”

Dave Grohl također treba uskoro objaviti novu knjigu pod naslovom ‘The Storyteller: Tales of Life and Music’, te je tim povodom izjavio: “Radost koju sam osjetio bilježeći ove priče nije nalik na preslušavanje pjesme koju sam snimio i jedva čekam podijeliti je sa svijetom.”

 

Komentiraj