VIDEO: Besplatne edukacije u sklopu projekta ‘Grad prijatelj ženskog poduzetništva’

Virtualni ženski poduzetnički centar, INTRANSLAW

Poslovanje hrvatskih poduzetnika sve je zahtjevnije, jer se domaće tržište sve više razvija, te postaje sadržajnije, uz rastuću i brojnu konkurenciju u gotovo svakoj branši, a tu su i novi zahtjevi kupaca.

Ulaganje u nova znanja i vještine, omogućuju i besplatne edukacije u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, financirane iz proračuna jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta ‘Grad prijatelj ženskog poduzetništva’.

Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je čak 800 besplatnih edukacija u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te uz financijsku potporu Gradova – prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Vukovar, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko), predavanja je poslušalo više od 1 200 polaznika.

Jesenska sezona besplatnih poduzetničkih edukacija je već počela, istaknimo datume – 17. rujna u Novoj Gradiški te premijerno 25. rujna u Jastrebarskom, koji je “svježe“ ponio titulu Grada – prijatelja ženskog poduzetništva.

“Smatram da je u ovo vrijeme bitno ustrajati na dodatnom poticanju i usavršavanju poslovnih aktivnosti (poteza) postojećih poduzetnica i poduzetnika, ali što je još bitnije, upravo na ovaj način – kvalitetnim edukacijama i jasnim porukama poticati mlade ljude kako bi se nakon obrazovanja u školama ohrabrili i učinili prve korake u vlastitim tvrtkama i obrtima. Drago mi je da Jastrebarsko ovime postaje Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a vjerujem da će iskustvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra uvelike pomoći da ovaj projekt bude proveden kvalitetno te od velike pomoći onima kojima je prvenstveno i namijenjen”, najavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog

U ovom projektu od proljeća 2018. godine je i Pakrac, koji jesenski dio edukacija povezuje s iznimnom poduzetničkom obljetnicom na svom području.

“U svjetlu obilježavanja 200 godina organiziranog poduzetništva kojeg ćemo svečano upriličiti 20. listopada, ove jeseni Pakrac je domaćin novih šest besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, ali i sve one koji to žele postati financiranih iz proračuna Grada. Nastavak je to iznimnih napora koje ulažemo na razvoju svih koji posluju na realnom tržištu u usvajanju novih i prijeko potrebnih znanja, ali i svih onih koji žele iskusiti kako je to biti sam sebi šef, kroz vlasništvo vlastite tvrtke ili obrta. Besplatne edukacije provodimo s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, a u sklopu projekta koji je Pakracu donio titulu grad – prijatelj ženskog poduzetništva, gdje se još jednom zorno vidi kolika je naša želja, ali i ista pretočena u djela pomoći i razvijati poduzetništvo u pakračkom kraju”, izjavila je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca

Ove jeseni predavanja će biti usmjerena na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoju soft skilova, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu.

Komentiraj