Kreće frontalni štrajk u cijeloj Hrvatskoj, stigla poruka iz Ministarstva

Sindikati kreću u frontalni štrajk u cijeloj Hrvatskoj. Sinoć su poručili kako će štrajkati sve do ispunjenja zahtjeva.

Ovaj frontalni štrajk u skladu je s ranijim najavama sindikata obrazovanja da će zaoštriti retoriku i kao odgovor na posljednju ponudu Vlade, koju sindikati ocjenjuju sramotnom, nižom od prijašnje te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i zaposlenih u obrazovanju. Sindikalni čelnici najavili su da će u utorak objaviti i rezultate sindikalnog referenduma među članstvom i štrajkašima. Po podacima koje su predstavili prošloga tjedna, Vladina ponuda odbijena je s više od 95 posto glasova.

Kako prenosi Jutarnji, sndikatima je stigao odgovor iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

“Zahtjevi sindikata uvaženi su kroz povećanje osnovice od 6,12 posto u idućoj godini, i dodatnih dva posto od 1. srpnja ako ne bude donesen novi model koeficijenata plaća u javnim službama. Time je Vlada stava da je udovoljeno zahtjevima sindikata te kako nema elemenata koji bi opravdali da se plati štrajk nakon 15. studenoga”, poručuju iz Ministarstva.

Dodaju i kako još jednom pozivaju učitelje i nastavnike da preispitaju svoju odluku o štrajku.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske danas u 10 sati održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o štrajku te najavzi koji je daljnji tijek štrajka. Na konferenciji će govoriti Branimir Mihalinec i Sanja Šprem.

Komentiraj