Kreće drugi Stubica Fest, svi jedva čekaju viteški turnir

Od petka do nedjelje u Donjoj Stubici održava se drugi po redu Stubica Fest. Trodnedvni program nudi bogate kulturno, povijesno i zabavne sadržaje, a središnje mjesto događanja i ove će godine biti Trgu Matije Gupca na kojem će se održati niz koncerata.

Početak događanja u petak je od 17 sati na Trgu Matije Gupca u Donjoj Stubici.

Družba vitezova zlatnog kaleža u Parku Jure Stubičanca u subotu i nedjelju uprizorit će Drugi Tahijev viteški turnir na kojem će se moći sudjelovati i vidjeti viteški kamp, srednjovjekovne igre, predstave, vatreni šou, viteški turnir za zlatni kalež. Ovaj viteški turnir, posvećen je povijesnoj ličnosti Franji Tahiju, glavnom negativcu velike Seljačke bune koja se dogodila davne 1573. godine.

Posjetitelji će moći vidjeti i borbe s vatrom, radionice – streličarenje, srednjovjekovne dječje igre uz edukaciju i igranje srednjovjekovnih društvenih igri sa sudionicima svih dobnih skupina.

U Parku obitelji Feller održat će se u subotu i nedjelju “Fellerov kutak” gdje sve posjetitelje očekuju mnogobrojne radionice i animacije, predstave, žongleri, edukativno – znanstveni i zdravi kutak, kiparska kolonija, balonko, facepainting i još puno toga, poručili su iz Turističke zajednice.

Raznolik program pripremaju i ostali partneri. Tu će se održati i 3. humanitarni obrtnički lonec (Gastro show humanitarnog karaktera udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske u organizaciji UO Stubica), Festival folklora ‘Same da je srcu vesele’ (KUD Stubica), Stubica Open Floorball turnir (Floorball klub D. Stubica), ‘Kaj na planinarskim stazama’ (PD Stubičan i Kajkaviana), Teniski turnir Stubica Open 2023. Doubles (Teniski klub Stubica).

Komentiraj

nacional banner
nacional banner