Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam?

Boris Scitar/PIXSELL

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti (ADU) pozivali su studentice i studente Sveučilišta u Zagrebu na upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će se od 18. travnja do 16. svibnja, utorkom i četvrtkom, održavati u Centru za ženske studije na zagrebačkom Dolcu.

Prijave se primaju do 30. ožujka na e-mail adresu [email protected], u prijavi treba navesti ime i prezime, studijski program te kratku motivaciju za sudjelovanje u programu. Polaznicima će biti dodijeljena 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost.

Program predstavlja nastavak modula Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse koji je prethodnih godina izvođen u suradnji ALU-a i Centra te je usmjeren osnaživanju studenata/ica za kritičku recepciju kulturnih proizvoda u feminističkom ključu.

Program će se dotaknuti problematike ženske seksualnosti, neplaćenog kućanskog rada, majčinstva i ženskog seksualnog rada, a realizirat će se u formi gledateljskog kružoka koji će voditi teoretičarke i sveučilišne profesorice (Nataša Govedić, Una Bauer, Maša Grdešić) te umjetnice koje su ujedno profesorice na ALU (Hana Jušić (foto), Jasna Jasna Žmak).

Njegujući vlastite istraživačke interese i specifičan pedagoški pristup, svaka je od autorica odabrala jedan do dva popkulturna proizvoda (film ili seriju) koje će povezati sa odabranim tekstovima s feminističkim predznakom. Polaznici će gledati serije Gilmorice, Girls i The Girlfriend Experince te filmove Wanda, Poor cow i Turn Me On, Goddammit! te raspravljati o perspektivama i izazovima uspostave feminističkog pogleda na pop kulturne proizvode te modusima uspostave feminističkog autorstva u vlastitom istraživačkom i umjetničkom radu, najavljuje Centar za ženske studije.

Komentiraj