Krčka policija imala posla: Hrvat galamio po hotelu, Bosancu prijava zbog prijetnje sunarodnjaku

Državljanin Bosne i Hercegovine (28) kazneno je prijavljen zbog sumnje da je u Krku prijetio 42-godišnjem sunarodnjaku.

Primorsko-goranska policija izvijestila je u utorak da se 28-godišnjaka sumnjiči da je tijekom posljednjih nekoliko dana više puta telefonski nazivao 42-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, kojem je ozbiljno prijetio.

“Uhićen je i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon kojega je 28-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku”, navodi policija.

Također, krčka je policija zbog narušavanja javnog reda i mira uhitila 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je u jednom od krčkih hotela vikao i glamio te glasnim pjevanjem uznemiravao ostale goste hotela.

“Po dolasku policije, 52-godišnjak je u vidno alkoholiziranom stanju odbio policijskim službenicima dati na uvid osobnu iskaznicu, a odbio je i alkotestiranje. Uz to je ometao njihovo postupanje, vrijeđajući ih i omalovažavajući, kao i prijeteći.
Prilikom uhićenja, u hotelskoj sobi u kojoj je 52-godišnjak boravio pronađen je rezani duhan u količini od oko 280,80 grama bez obveznih markica Ministarstva financija”, navodi policija u priopćenju.

Protiv 52-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakonom o osobnoj iskaznici i Zakonom o trošarinama. Poradi pronađenog duhana podnosi se i obavijest Carinskoj upravi Rijeka za postupanje iz njihove nadležnosti.

Komentiraj