Split film festival

‘Kratki izlet’ redatelja Igora Bezinovića večeras na Split film festivalu

Split film festival predstavlja film ‘Kratki izlet’ redatelja Igora Bezinovića u kinu Karaman (ponedjeljak 11.09. u 20.45 sati).

Splitska je to premijera filma nagrađenog Velikom zlatnom arenom na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Puli. ‘Kratki izlet’ snimljen je prema istoimenom romanu Antuna Šoljana, a prati Stolu (glumi ga splitski profesor Ante Zlatko Stolica) mladića u kasnim dvadesetima, koji provodi ljeto tulumareći po festivalima. Jednog dana susreće poznanika Roka, koji ga nagovara da mu se, uz još nekoliko poznanika, pridruži u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. No, nakon kvara autobusa, njihov kratki izlet pretvara se u alegorijsko putovanje u nepoznato.

Prije ‘Kratkog izleta’, u 18.45 sati u kinu Karaman bit će prikazan film ‘Ružan i slijepa’ njemačkog redatelja Toma Lassa.

U 22.45 sati, također u kinu Karaman, na rasporedu je njemački film ‘Fluido’ redateljice Shu Lea Cheang, čija je radnja smještena u 2060. godinu., a protagonisti su osobe fluidnog roda, ZERO GENs, čiji su pojedinci nositelji biološkog spoja – superdroge 21. stoljeća.

U kinoteci Zlatna vrata u 19.00 sati bit će prikazani kratki filmovi iz Programa 2 Konkurencije kratkometražnog filma, a u 21.00 sat na rasporedu je nizozemski film ‘Stranger in Paradise’ redatelja Guida Hendrixa.

U 17.00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića članica žirija Konkurencije dugometražnog filma Caroline Chomienne održat će predavanje o filmskoj režiji.

Do kraja tjedna u Multimedijalnom kulturnom centru od 14 do 19 sati otvorena je izložba G.H. Hovagimyana, a za sve posjetitelje u istom terminu slobodan je ulaz na prezentacije virtualnih projekata.

Također, ulaz na sve projekcije u kinoteci Zlatna vrata je slobodan.

Komentiraj