Krapinske Toplice: Roditeljima čiji sin ne nosi masku policija uručila prekršajne prijave

U školu u Krapinskim Toplicama u utorak ujutro nije pušten dječak čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom. Na mjesto događaja je stigla policija i inspektor. Policija je oko 13 sati uručila više prekršajnih naloga roditeljima dječaka koji već danima ne pohađa nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole.

Dječakov otac, Kristijan Gaćina, odbio je primiti naloge pa mu ih je policajka zataknula za brisače automobila. Nakon toga roditelji su se odvezli. Index doznaje da su i majka i otac dječaka prekršajno prijavljeni, a dobili su više prekršajnih naloga, među kojima je i jedan za kršenje epidemioloških mjera.

U školu u Krapinskim Topicama, iza podneva, stigla je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. Ona je poručila da je zabrinuta zbog situacije u kojoj roditelji brane djetetu da nosi masku u zajedničim školskim prostorijama, kako je propisano dokumentom MZO-a, a koji je donesen radi očuvanja zdravlja svih učenika škole.

Pravobraniteljica za djecu stigla u Krapinske Toplice: “Zabrinuta sam. Ugrožava se zdravlje svih učenika”

Župan Željko Kolar u utorak je izjavio da svatko tko dolazi u prostor škole i radi nered nije dobrodošao. “Nažalost ono što je najtužnije je da dječak nije tamo gdje bi trebao biti, a to je u razredu. Ja sam pokušavao razgovarati s njegovim roditeljima i apelirati, obzirom da svih 307 nosi maske na hodnicima, da i taj 308. nosi masku na hodnicima. Ja bih podsjetio da je on cijelu prošlu godinu nosio masku i to na nastavi, a ne samo na hodnicima”, rekao je novinarima.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku, a u školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija. Sve je počelo u petak kad je više antimaskera upalo u školu prosvjedujući zašto djecu bez maski ne puštaju unutra.

Učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku, jutros nije pušten u školu. Stigla policija i inspektor

Komentiraj